måndag 14 november 2011

Gilgal Garden och Utah Capitol State Building

Fredag igen och jag och yngsta barnet passade på att vara ute i solen. Efter ett besök hos frisören åkte vi till ett ställe som min värdmamma tipst om, en annorlunda trädgård som en man vid namn Thomas B. Child. Jr. designat.

En mycket liten trädgår som bjöd på skulpturer som representerade olika bibliska historier och stenar som täcks av texter från bla. mormonska skrifter.

Det var speciellt att se, men jag orkade inte läsa allt. Några blommor hittade jag att fota iaf :)

Mamma, du gillar väl de här?

Hus på pinne.

Sen gick vi en promenad i downtown, strax utanför Capitol State Building. Där finns en fin led som leder uppför berget bakom den stora vita byggnaden. Fortfarande massa fina höstfärger, men de blev visst inte med på bild.

Jag hade aldrig varit inne i Capitol State Building, så jag bestämde mig för att vi skulle kika in där. Denna dag var det Veteran's Day, så utanför stod en samling människor oc lyssnade på olika talare. Vi hade inte tid att lyssna, så vi smet förbi och in genom dörrarna. Där fanns målningar som beskrev hur det gick till när Brigham Young först kom till området som nu blivit Salt Lake City.

Rätt som det var hamnade vi i en guidad tur och fick gå runt till de olika rummen i byggnaden. Men vi hade inte tid att stanna hela turen, men fick lite mer bakgrundhistoria kring hur Utah och Salt Lake City kom till. Jag får gå dit igen en annan dag.

Här bestämmer de saker.

Utsikten från trapporna utanför är magnifik, trots denna disiga dag som skulle leda till snöfall lite senare. Sen for jag och yngsta hem till Linda och hälsade på en sväng innan det var dax att hämta upp de två äldre barnen. Sen hem igen och göra mig iordning inför kvällens konsert med min kör :)

Inga kommentarer: