torsdag 27 oktober 2011

Salt Flats

21:a oktober åkte jag och Ivanna med Familjen till Salt Flats som ligger ca 1 ½ timme från vårt hus. Man åker västerut mot delstaten Nevada, och där är bara ööööken!

Men sen kommer saltet, och bergen!

Det är lixom saltet från Great Salt Lake, så man får vada ut en liten bit (fullt med saltkristaller under fötterna) och komemr då ut till den torrare delen som ser ut att vara oändlig!

Magiskt med vackra berg i bakgrunden.




Längre västerut låg "staden" Wendover som är precis på gränsen mellan Utah och Nevada. I Nevada får man ju "gambla", så där fanns casinon minsann, och det var nog bara det de levde på där, för det fanns inte så mycket mer att se. Bara några restauranger och en bensinmack. Innan solen gick ner åkte vi en liten omväg för att kolla på The Blue Lakes som låg längs en grusväg mitt i ingenstans.

Där håller sig vattnet riktigt varmt året om pga att de är varma källor. Och klara var dom med, vi såg fiskarna som simmade omkring och ryckte åt sig en kuse från vattenytan lite nu och då. Och fy bubblan vad mycket mygg det var där! Jag tror inte jag sett en enda mygga på hela sommaren (sköööönt!), så det var väldigt obehagligt och vi fick kasta oss in i bilen för att de inte skulle följa med oss hem. Men några blev såklart med ändå..

En pumpa har jag fixat i år, till en av pojkarna, och imorn (torsdag den 27:e) är det Halloween-parad på den yngstas skola på morgonen (och jag ska gå dit som Pippi) och sen "Halloween Carnival" på de äldres skola på kvällen med lekar och massa fika. Jag ska hjälpa till med lekarna där och så ska jag baka muffins att ta med. Så imorn blir det lite att stå i! Peruken har kommit, så min kostym är redå att användas! och häst, apa och kappsäck har jag oxå :)

Inga kommentarer: